За нас

Черноморският винен регион е известен с качествените си бели вина. На север от Стара планина се крият много скрити бисери на традиционното винопроизводство. Има и опити за налагане на модерни на пазара чужди сортове. Комбинацията от различни възможности за посещения и неочаквани дегустации създава усещане за откривателство.

В лозовия масив между Каварна и Българево със звучното име „Реджо ди Калакрия“ на площ от 35 хка са засадени сортовете просеко, мускат бианко, траминер и шардоне. През 2015 г. е добита първата реколта, като от сорта просеко е произведено собствено вино с марка „Калацерка“.

Виното е отличено с бронзов медал от Балканското винено изложение през 2016 г.

Предстои изграждането на собствена изба в района и получаването на сертификат за биологично производство. Комплекс „КАЛАКРИЯ“ (Безгранична синева) се намира североизточно от село Българево, на един от най-красивите, най-магичните брегове на българското Черноморие, разкриващ секваща дъха гледка към необятната морска шир, която успокоява и пленява със своя лазурен блясък и със своята безкрайност. Тук е мястото на бъдещото селище, което ще даде възможност на истинските почитатели на качественото вино да се насладят на един от най-богатите вкусове, които могат да бъдат опитани, а именно този на вино „Калацерка“ от лозов масив Реджо ди Калакрия, носещо вкуса на характерния за северна Италия сорт Глера (Просеко), отличаващ се със своя плодов и ароматен нюанс. Тук се носи неустоимият аромат на  масивите от лозя, които зреят под топлите слънчеви лъчи. Тук е мястото, което дава възможност да почивате в среда с богата история, съчетана с вдъхновяваща съвременност, предлагаща развлечения за всеки вкус и възраст – голф и тенис игрища, детски площадки, плувен комплекс и красиви плажове.


Сертификация на Биологичното растениевъдство на виненото грозде в с. Българево